Izvor: B92, 14.Avg.2010, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Monako": Policajci bez suspenzije

Beograd -- Mesec dana nakon prebijanja gostiju zemunske kladionice utvrđena samo disciplinska odgovornost policajaca, protiv kojih su pretučeni podneli krivične prijave.

Krivične prijave protiv dva policajca podneli građani koji su zadobili povrede, ali je i MUP to isto uradio protiv četvorice gostiju.

Slučaj prebijanja gostiju u kladionici "Monako", u zemunskom naselju Galenika, još nije rešen. Odgovornost jednih i drugih utvrdiće Republičko javno tužilaštvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Policajci za koje se na snimku jasno vidi da tuku goste, a po svedočenjima prisutnih vređaju i udaraju i devojke, i dalje rade.

Policijski službenici nisu suspendovani, a utvrđena je njihova disciplinska odgovornost i protiv njih je podnet zahtev za pokretanje disciplinskog postupka, kaže za B92 Slobodan Vukolić, načelnik Policijske uprave za grad Beograd.

Radna grupa koja je utvrđivala odgovornost dvojice policajaca, ispitala je 26 ljudi, pregledala snimke kamera iz lokala i zapisnike, a svi spisi su predati Republičkom javnom tužilastvu. U policijskoj upravi nisu precizirali kada će ovaj slucaj biti rešen ali kako kažu, svima je u interesu da to bude što pre.

"Za tešku povredu predviđeno je tri meseca oduzimanje pedeset odsto od plate, raspoređivanje na niže radno mesto i prestanak radnog odnosa", kaže Vukolić.

Na delu snimka iz lokala se ne vidi početak tuče, već samo zapis sa jedne od kamera koji pokazuje kako policajci tuku mladiće pendrecima po leđima, lupaju im šamare i šutiraju ih dok leže na zemlji.

Tom prilikom šest osoba je završilo u bolnici. Uprkos tome, MUP Srbije saopštio je da je u ovom slučaju izvršeno krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, pa su protiv četvorice pretučena mladića podnete krivične prijave.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Policajci pred disciplinskim postupkom

Izvor: S media, 14.Avg.2010

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Slobodan Vukolić izjavio je danas da policajci koji su ucestvovali u incidentu u zemunskoj kladionici "Monako" nisu suspendovani ali je utvrdjena njihova disciplinska odgovornost i pokrenut disciplinski postupak...Slobodan Vukolić je rekao da je protiv te...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.