Izvor: Glas javnosti, 24.Feb.2010, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monah Antonije: Da prestanu pritisci države na SPC

BEOGRAD - Monah Antonije iz manastira Crna Reka zatražio je danas da prestanu pritisci države na crkvu, da Sinod SPC prekine "bezakonje", kao i da se prekinu "reforme i novotarije" u Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Monah Antonije je na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru ocenio da je odluka Sinoda Srpske pravoslavne crkve da uvede administratora umesto episkopa raško prizrenskog Artemije povreda crkvenog ustava.

Monah Antonije je naveo da Sinod ima pravo da podigne optužnicu protiv nekog episkopa, da isledi slučaj i da ga iznese na rešavanje pred Sabor svih episkopa SPC, pa da odredi administratora jedino u upražnjenoj Eparhiji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.