Momčilo dobija i laptop

Izvor: Blic, 27.Apr.2012, 07:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Momčilo dobija i laptop

Nakon dva teksta u “Blicu” o Momčilu Gajiću, đaku programeru koji popravkama računara izdržava porodicu, pomoć nastavlja da pristiže. Momčilo će od grada Valjeva dobiti laptop, koji će mu pomoći u daljem usavršavanju.

Grad Valjevo Momčilu kupuje laptop vrhunskih performansi, sa četiri jezgra, radnom memorijom velikog kapaciteta i hard-diskom od jednog terabajta, što je konfiguracija koja gimnazijalcu omogućava širok spektar programiranja i njegovo usavršavanje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Visoka poslovna škola ponudila je Momčilu da dok ne završi školovanje u Valjevu, bude angažovan kao demonstrator u programerskoj radionici koju ta visokoobrazovna institucija organizuje za talentovane studente i đake. Njegovoj četiri godine mlađoj sestri Jeleni, vukovcu OŠ "Desanka Maksimović”, koja je poželela da trenira odbojku, poziv za treninge i potrebnu opremu uputio je ženski OK Valjevo.

Mladi Valjevac, učenik specijalizovanog matematičkog odeljenja, posetio je Računarski fakultet u Beogradu koji je ranije doneo odluku da mu ponudi besplatno četvorogodišnje studiranje od školske 2013/2014. godine, o čemu je "Blic” takođe pisao.

- Prijem je bio divan, kao da sam već njihov student, i dobio sam nekoliko korisnih knjiga. Moj životni san je programiranje i softverski inženjering. Nadam se da ću moći i da rešim pitanje budućeg stanovanja u Beogradu kako bih mogao da prihvatim poziv Računarskog fakulteta - kaže Momčilo, koji je svojim znanjem stručnjake oduševio još pre tri godine kao pobednik državnog takmičenja u programiranju.

Momčilo i Jelena, deda Branko i baba Leposava Jovanović podstanari su i uz penziju od 11.000 dinara, jedini izvor prihoda su sporadični honorari koje Momčilo zaradi nakon popravki kompjutera.

- Do kraja trećeg razreda je samo još mesec dana, moram da budem posvećen školi i učenju kako bih opravdao poverenje profesora, tako da mi nedostaje vremena za popravke. Kiriju treba platiti, tu su i komunalije i da nema prijatelja, bilo bi finansijski nemoguće prevazići ovu situaciju - iskren je Momčilo.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Momčilo dobija i laptop

Izvor: medio.rs, 27.Apr.2012

Nakon dva teksta u Blicu o Momčilu Gajiću, đaku programeru koji popravkama računara izdržava porodicu, pomoć nastavlja da pristiže. Momčilo će od grada Valjeva dobiti laptop, koji će mu pomoći u daljem usavršavanju.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.