Izvor: B92, 07.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguć štrajk EPS-a širom Srbije

Beograd -- Sindikat EPS-a najavljuje mogućnost generalnog štrajka elektrodistribucija širom Srbije, zbog neusvajanja minimuma procesa rada od strane poslovodstva.

Predsednik Koordinacije elektrodistributivnih delatnosti Miroslav Veličković rekao je u sredu da je zakonski rok za početak generalnog štrajka prošao, ali da se čeka reakcija poslovodstva EPS-a i Ministarstva energetike, kako se sa jednočasovnih, ne bi prešlo na generalni štrajk.

Veličković je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za četvrtak najavio protestno okupljanje 12.800 radnika koji su stavili svoj potpis, ispred zgrade Elektrodistribucije u Balkanskoj ulici. On je rekao da se očekuje da će se kasnije protestu priključiti Elektrodistribucija Vojvodine, koja za sada neće učestvovati.

"Odluka je da se štrajk, ako do njega dođe, sprovodi u okviru zakona i da se sve aktivnosti usmere na poslovodstvo EPS-a i Ministarstvo energetike, a ne na građane Srbije", istakao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.