Mnogi se neće obradovati: Od 1. septembra nosiće se uniforme u 100 srpskih škola

Izvor: BKTV News, 10.Maj.2017, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mnogi se neće obradovati: Od 1. septembra nosiće se uniforme u 100 srpskih škola

Anketu Ministarstva prosvete popunjavali su đaci i njihovi roditelji, te će se ne osnovu toga odrediti u kojim školama će biti usvojena ova izmena.

Mnoge škole se nisu izjasnile, a neke su i većinski odbile predlog Ministarstva. One koje žele da im đaci nose odeću sa grbom počele su da prave finansijske planove i traže rešenje kako će uniforme da izgledaju, pišu "Večernje novosti".

U Ministarstvu prosvete kažu da je cela akcija dobrovoljna i da će se >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << uniforme uvoditi samo u školama u kojima se o tome pozitivno izjasnilo više od 50 odsto učenika i roditelja. Tehničkim detaljima, kažu, treba da se pozabave same škole.

Anketa koju su popunjavali roditelji i učenici pokazala je da je velika razlika u stavu u zavisnosti od kraja Srbije i školske uprave. U Požarevcu su 62 od 71 škole izrazile želju da uniformišu svoje đake, dok je u Užicu, primera radi, svega devet od 44 ustanove glasalo za uvođenje uniformi.

U Ministarstvu za "Novosti" navode da uniforme ne treba da budu skupe, da to može da bude i obična majica, a da je cilj da se razvije kolektivni duh, da se povećaju svest i odgovornost učenika, a da škole dobiju dodatni imidž.

Iz Ministarstva objašnjavaju da je dobar način rešavanja nabavke uniformi povezivanje s tekstilnim školama koje su u dualnom sistemu obrazovanja.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.