Izvor: B92, 23.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi traže pomoć ginekologa

Beograd -- Ginekolozi info-centra 21 dan odgovorili su na oko 3000 mejlova mladih ljudi od početka ove godine na sajtu www.21dan.com.

Ginekologinja te ustanove Gordana Kovačević kaže da se taj podatak može objasniti time što do sad nije postojao način da mladi u potpunoj privatnosti pitaju stručne ljude o problemima koji ih muče. Sajt je deo akcije za očuvanje reproduktivnog zdravlja, koju je pokrenulo Udruženje za reproduktivno zdravlje, uz stručnu podršku Republičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << centra za planiranje porodice pri Institutu za majku i dete.

Drugi ginekolog tog centra, Mira Avramovski, predočila je da se najčešća pitanja postavljaju u vezi sa odabirom adekvatne kontracepcije, prenosivim bolestima i zaštitom od njih.

Mladi ne traže od ginekologa samo informacije koje su povezane sa reproduktivnim zdravljem, već i savete kome dalje da se obrate. Doktorke su poručile svim ljudima od 15 do 49 godina da brinu o svom zdravlju i da uvek pitaju lekare kada imaju neki problem ili nedoumicu.

Od marta 2007. godine ova akcija se odvija pod zvaničnim pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.