Mladi pozvali političare da podrže Paradu ponosa

Izvor: NaDlanu.com, 30.Avg.2013, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi pozvali političare da podrže Paradu ponosa

Porukom "Čekamo vas na Prajdu" predstavnici Inicijative mladih za ljudska prava pozvali su danas premijera Srbije, narodne poslanike i sve političke lidere da podrže Paradu ponosa zakazanu za 28. septembar.

Dvoje aktivista iz Inicijative mladih za ljudska prava razvili su danas oko 15 sati ispred Skupštine Srbije roze transparent s porukom "Čekamo vas na Prajdu", gde su oko 15 minuta pozivali poslanike da se za mesec dana prikljuće Paradi ponosa.Ivan Đurić iz Inicijative mladih >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << izjavio je za Tanjug da očekuje od političkih lidera da ove godine podrže tu manifestaciju uprkos tome što se danas nijedan poslanik, kako je rekao, nije obratio njihovim aktivistima koji su držali transparent već su ih "izbegavali"."Očekujemo održavanje Parade ponosa pošto je Ustavni sud ponovo potvrdio da je zabrana parade protivustavna. Očekujemo da će se ove godine održati i da će nam se pridružiti naši politički lideri", rekao je Đurić.(Izvor: Tanjug)

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Poziv parlamentarcima da podrže beogradski Prajd

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Avg.2013

U danu kada se u parlamentu raspravlja o novim ministrima u rekonstruisanoj Vladi, aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava, performansom ispred Skupštine, pozvali su parlamentarce da podrže beogradski Prajd.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.