Mladi nemotivisani da rade, izloženi pritisku na poslu

Izvor: Blic, 24.Maj.2011, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi nemotivisani da rade, izloženi pritisku na poslu

Mladi zaposleni širom sveta, pa i u Srbiji, pokazuju manjak motivacije i angažovanja na radnom mestu i najviše su pogodjeni pritiskom na poslu, saopšteno je danas iz međunarodne kompanije za istraživanje tržišta GfK Custom Research.

Na dnu liste angažovanosti mladih na poslu su Mađarska i Češka Republika (šest odsto), a odmah potom slede Srbija i Portugal (sedam procenata), pa se te zemlje suočavaju sa problemom zadržavanja mladih talenata, pokazalo je israživanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << te kompanije.

Sa druge strane, u Makedoniji (36 odsto), Francuskoj (32 odsto) i Turskoj (32 odsto), blizu trećine radnika od 18 do 29 godina su visoko angažovani na svom radnom mestu što ukazuje na prilično stabilnu i produktivnu situaciju za preduzeća.

Prema studiji koju je među više od 30.000 zaposlenih u 29 zemalja sprovela GfK, samo 21 odsto onih koji pripadaju grupi 18-29 godina su visoko angažovani na radnom mestu, u poređenju sa 31 procentom onih koji su u šezdesetim godinama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.