Izvor: RTS, 27.Jun.2022, 20:04

Misterija Medakovića, ko razbacuje pileće glave i nogice po naselju

Ko razbacuje pileće nogice, glave i životinjske iznutrice po naselju Medaković misterija je ne samo za stanare u tom delu grada. I, kako tvrde, sve traje duže od godinu dana.
"Hteo bih samo da prijavim, neko nam je istovario oko 200 kokošijih glava i nogica."
"To morate inspekciji komunalnoj."

Ovako je zvučao razgovor našeg sugrađanina iz naselja Medaković sa komunalnom policijom oko podneva. Poštujući proceduru naš sugrađanin >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potom zove Komunalnu inspekciju opštine Voždovac. Na taj broj telefona niko se nije javio.
U redakciju Beogradske hronike RTS-a je stigao i odgovor Komunalne inspekcije opština Voždovac i Zvezdara koje tvrde da nogice i pileće glave u naselju Medaković nisu u njihovoj nadležnosti. Ali ih, ipak, stanovnici tog dela nasilja svakog dana nalaze rasute po zelenim površinama.
"Osim đubreta primetio sam te nogice i glave pileće, mislio sam prvo da su to neki obredi lokalaca, ali sam shvatio da ih ima baš na sve strane i obavestio sam komunalnu policiju koja nam, nažalost, nije pomogla. Rekli su mi da se javim Čistoći, pa Zelenilu, i tako su me vrteli. Na kraju smo sve to sami očistili, komšije i ja", kaže Luka Jovanović iz naselja Medaković.
Kako se "ritual" mesecima ponavljao, odlučili su da pokušaju da odgonetnu misteriju. Posle jedne neprospavane noći, nekoliko komšija je u smenama čekalo počinioca, i dočekalo.
"Jedno jutro smo dočekali vozilo pod rotacijom, prosledio sam slike gospodina u prsluku i registraciju vozila. Upitao sam ga šta to radi? On je rekao da hrani mačke. Predstavio mi se kao radnik Zoo-higijene i rekao da je to standardna praksa i da ima pun kombi kanti sa glavicama. Jednu je prosuo pored mene i rekao da nastavlja po unapred određenoj ruti po celom gradu. Ja sam ga pitao kako to hranite, po čijem nalogu, a on je rekao da je to posao Zoo-higijene i da nisu oni krivi što to ptice dalje raznose po drveću i vetrobranima", priča Luka Jovanović.
Iz Veterine Beograda tvrde da ovakav vid hranjenja životinja nije njihova praksa, i upozoravaju da može biti veoma opasan.
"Ovo je situacija koja je već, nažalost, poznata – kada se neodgovorni ljubitelji životinja pozabave hranom i odluče da pomognu životinjama, a pritom naprave komunalni nered. Lažno predstavljanje da pripadaju Zoo-higijeni ne znajući pritom da Zoo-higijena nije samo to nego JKP Veterina Beograd, to je samo jedan od sektora", ističe dr Budimir Grubić, direktor JKP Veterina Beograd.
Ono što je do Veterine Beograd jeste neškodljivo i bezbedno uklanjanje takvog organskog otpada kako se ne bi ugrozilo zdravlje ljudi i životinja. Ali, stanarima je takođe važno da se spreči komunalni nered. Po svemu sudeći, a i po onome što su nam rekli i u JKP Veterina Beograd, ovde ima posla i za policiju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"ČEKAO SAM POČINIOCA CELU NOĆ DA ODGONETNEM KO JE" Stanari Medakovia više od godinu dana muku muče sa NEPRIJATNIM PRIZORIMA KOJE ZATIČU PO NASELJU

Izvor: Blic, 27.Jun.2022

Ko razbacuje pileće nogice, glave i životinjske iznutrice po naselju Medaković misterija je ne samo za stanare u tom delu grada. I, kako tvrde, sve traje duže od godinu dana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.