Mišel Sen Lo: Unapređenje dečjih prava u Srbiji ide u dobrom smeru

Izvor: RTS, 11.Jul.2018, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mišel Sen Lo: Unapređenje dečjih prava u Srbiji ide u dobrom smeru

Ministarka pravde Nela Kuburović primila je u oproštajnu posetu direktora Kancelarije Unicefa u Srbiji Mišela Sen Loa, koji je pohvalio posvećenost srpskog Ministarstva pravde u zaštiti ljudskih prava i prava deteta.
Ocenjujući da unapređenje dečjih prava u Srbiji ide u dobrom smeru, Sen Lo je napomenuo da je potrebno još puno raditi na tom planu, posebno u oblasti zaštite dece od nasilja i prinudnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << braka, saopšteno je iz ministarstva pravde.
Kuburović je istakla je da će se Savet za suzbijanje nasilja u porodici, koji je Vlada formirala po osnovu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti deci žrtvama porodičnog nasilja, u smislu vođenja precizne evidencije i postupanja organa u tim slučajevima.
Ona je takođe ukazala da je u toku izrada novog Zakona o maloletnim učiniocima krivičnih dela, kao i da će se kroz izmene procesnih zakona dodatno unaprediti položaj i prava deteta, kako kao svedoka, tako i kao okrivljenih u sudskom postupku.
Sagovornici su se složili da postoji mnogo oblasti za saradnju između Unicefa i Ministarstva pravde i istakli uverenje da će ta saradnja biti dobra i uspešna i u narednom periodu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Unapređenje dečjih prava u Srbiji ide u dobrom smeru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2018

Ministarka pravdе Nеla Kuburović primila jе danas u oproštajnu posеtu dirеktora Kancеlarijе UNICEF-a u Srbiji Mišеla Sеn Loa prilikom kojе jе istaknuta dugogodišnja uspеšna saradnja Ministarstva pravdе i UNICEF-a u oblasti zaštitе prava dеtеta...Sеn Lo posеbno jе naglasio posvеćеnost...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.