Mirović: Nova zgrada RTV-a u završnoj fazi

Izvor: RTS, 06.Sep.2019, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Nova zgrada RTV-a u završnoj fazi

Nova zgrada Radio-televizije Vojvodine, vrednosti 3,2 milijarde dinara, biće završena u novembru, a u toku je javna nabavka za televizijsku i studijsku opremu, rekao je pokrajinski premijer Igor Mirović.
Igor Mirović je rekao da su za samo dve i po godine, sredstvima Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade uz podršku Grada Novog Sada radovi na izgradnji nove zgrade Radio televizije Vojvodine dovedeni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do kraja, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

"U novembru ćemo imati završenu zgradu, vrednu 3,2 milijarde dinara, a u toku je javna nabavka za  televizijsku i studijsku opremu, kazao je Mirović, nakon obilaska gradilišta nove zgrade Radio-televizije Vojvodine. 
Pokazali smo da smo sposobni da obnovimo ono što su nam uništili 1999. godine. Ova zgrada postaće simbol moderne Srbije, izjavio je Mirović, koji je ujedno i predsednik Odbora za izgradnju nove zgrade RTV.
Uloga RTV je nemerljiva, jer ona proizvodi program na srpskom jeziku i na jezicima nacionalnih manjina, dodao je Mirović. Zaposleni na RTV će od naredne godine imati uslove koje nema ni jedna televizija na prostoru bivše Jugoslavije.
"Sve ono što smo u progarmu rada Pokrajinske vlade obećali u junu 2016. godine, mi smo i realizovali", rekao je Mirović.
Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine Miodrag Koprivica kazao je ovom prilikom da je Pokrajinska vlada iznela najveći teret prilikom gradnje nove zgrade RTV, i istakao zadovoljstvo što će zaposleni na ovoj televiziji imati najsavremenije uslove za rad.
Obilasku radova prisustvovali su i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova zgrada RTV u završnoj fazi, vrednost 3,2 milijarde dinara

Izvor: B92, 06.Sep.2019

Novi Sad -- Nova zgrada Radio-televizije Vojvodine, vrednosti 3,2 milijarde dinara, biće završena u novembru...U toku je javna nabavka za televizijsku i studijsku opremu, rekao je danas pokrajinski premijer Igor Mirović, saopšteno je iz njegovog kabineta...Mirović, koji je i predsednik odbora za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.