Mirkov i Verbić potpisali Ugovor o programskoj saradnji

Izvor: RTS, 21.Apr.2015, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirkov i Verbić potpisali Ugovor o programskoj saradnji

V. d. direktora RTS-a Nikola Mirkov i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić potpisali su Ugovor o poslovno programskoj saradnji u vezi sa promocijom naučne i inovacione delatnosti.
RTS će i ove godine medijski podržati "Takmičenje za izbor najbolje tehnološke inovacije u 2015. godini".Finale tog takmičenja je iz godine u godinu sve gledanije.

"Mislim da je ovo najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što možemo, nauku da približimo prosečnom gledaocu, ovo nije rijaliti šou".
"Kroz takmičenje želimo da prikažemo kako se naučnici bore da predstave svoju biznis ideju , to nije isto što i nauka i ovo je jedna druga vrsta aktivnosti kroz koju svi i takmičari i mi koji organizujemo ovo takmičenje možemo mnogo da naučimo", kaže Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
"Tako i kroz ovo takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju koju mi pratimo deset, ovo će biti jedanesta godina i pokušavamo da pokažemo i predstavimo i popularišemo da podstičemo inovacionu delatnost da pokažemo da od nauke može da se živi i da nauku vredi promovisati i podsticati u Srbiji" , kaže Ilija Cerović, urednik naučnog programa.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.