Izvor: RTS, 27.Jan.2023, 16:20

Ministarstvo zdravlja: Još 58 beba treba da primi beseže vakcinu

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da još 58 beba – od 676 koje su po rođenju u GAK "Narodni front" umesto beseže (BCG) vakcine primile fiziološki rastvor – treba da bude vakcinisano pre nego što napuni godinu dana.
Ministarstvo podseća da je do 25. januara vakcinisano ukupno 618 beba, među kojima 524 u Beogradu i 94 van glavnog grada.
Dodaju i da je privremene kontraindikacije imalo 24 bebe. Napominju da deca mogu biti vakcinisana ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vakcinom sve dok ne napune godinu dana, i da su zakazana dva termina, ali da se roditelji 28 beba još nisu prijavili.
U GAK "Narodni front" 676 beba u septembru prošle godine umesto obavezne beseže vakcine greškom je primilo fiziološki rastvor.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Oglasilo se Ministarstvo zdravlja: Još 58 beba treba da primi BCG vakcinu!

Izvor: 24sedam.rs, 27.Jan.2023

Ministarstvo podseća da je do 25. januara vakcinisano ukupno 618 beba, među kojima 524 u Beogradu i 94 van glavnog grada

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.