Ministarstvo uputilo hitan apel građanima

Izvor: BKTV News, 19.Okt.2017, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo uputilo hitan apel građanima

Povodom velikog skandala, oglasilo se i resorno ministarstvo.

Građanima Srbije, koji se prijavljuju na oglase za rad u inostranstvu, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uputilo je apel  da provere da li konkretne agencije za zapošljavanje imaju važeću dozvolu za rad.

Imajući u vidu poslednji slučaj privođenja 23 državljana Republike Srbije zbog nelegalnog radnog angažmana u Republici Slovačkoj, koji su to uradili preko Agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << iz Slovačke, Ministarstvo još jednom apeluje na građane koji se prijavljuju za rad u inostranstvu preko posredničkih agencija za zapošljavanje, da uvek prvo provere da li konkretna agencija ima važeću dozvolu i licencu za rad ovog ministarstva.

Na taj način država će imati uvid, ali i mogućnost da pomogne svojim građanima.

Spisak svih agencija sa važećom dozvolom za rad nalazi se uvek ažuriran na sajtu ministarstva, na linku http://www.minrzs.gov.rs/agencije-za-zaposljavanje.html

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

APEL MINISTARSTVA Građani proverite koje agencije za zapošljavanje imaju licencu

Izvor: Blic, 19.Okt.2017

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije apelovalo je danas da građani koji se prijavljuju za rad u inostranstvu preko posredničkih agencija prvo provere da li one imaju važeću dozvolu i licencu...U saopštenju Ministarstva povodom privođenja 23 državljanja Srbije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.