Ministarstvo prosvete: U što kraćem roku nadoknaditi časove

Izvor: RTS, 19.Jan.2017, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo prosvete: U što kraćem roku nadoknaditi časove

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zatražilo je od svih osnovnih i srednjih škola da u što kraćem roku donesu odluku o nadoknadi nastavnih dana i časova koji nisu realizovani zbog odluke o odlaganju početka nastave zbog vremenskih neprilika ili njihovih posledica.
Kako je navedeno, škole su u obavezi da plan nadoknade dostave nadležnoj školskoj upravi na saglasnost najkasnije do >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 24. januara.

Ministarstvo je predložilo da se nadoknada realizuje skraćenjem trajanja zimskog raspusta, ukoliko ne postoje druge ograničavajuće okolnosti, kao što su problemi sa grejanjem, nedostatkom energenata i drugim instalacijama, problemi sa prevozom učenika i nastavnika...
Prva mogućnost je da nastava u drugom polugodištu počne u četvrtak 9. februara, umesto u ponedeljak 13. februara, a da se ostali nerealizovani nastavni dani nadoknade subotom.
Druga opcija je da se nastava prvog polugodišta produži do 30. i 31. januara, a da drugo polugodište počne prema Kalendaru 13. februara, kao i da se ostali nerealizovani dani nadoknade subotom.
Takođe, nastavni dani se mogu nadoknaditi i samo subotom, tako što će se iskoristiti preostale subote u prvom polugodištu i/ili subote u drugom polugodištu.
Škole kojima predstavljeni predlozi ne odgovaraju, u pripremi svog plana nadoknade treba da imaju u vidu ravnomerno opterećenje učenika u predstojećim mesecima i druge školske aktivnosti i obaveze, a pre svega probni završni ispit.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ministarstvo prosvete o nadoknadi propuštenih časova: Kraći raspust, duže prvo polugodište, rad subotom?

Izvor: Večernje novosti, 19.Jan.2017

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zatražilo je danas od svih osnovnih i srednjih škola da do 24. januara dostave plan kako će nadoknaditi časove izgubljene u januaru BEOGRAD - Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zatražilo je danas od svih osnovnih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.