Ministarstvo odbrane demantuje da kupuje hrvatske uniforme

Izvor: Blic, 29.Apr.2010, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo odbrane demantuje da kupuje hrvatske uniforme

Ministarstvo odbrane Srbije danas je izričito za Tanjug demantovalo navode zagrebačkog "Jutarnjeg lista" da su predstavnici Vojske Srbije zainteresovani za nabavku vojne uniforme hrvatske kompanije "Kroko", kao i za šlem kompanije "Šestan-Buš".

Po pisanju "Jutarnjeg lista", na nedavnom vojnom sajmu u Bukureštu predstavnici Vojske Srbije pokazali su veliki interes za uniformu koje za potrebe armija Hrvatske i Crne Gore izrađuje kompanija "Kroko", kao i za šlem kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Šestan-Buš".

Kako piše zagrebački dnevnik, srpska vojska je u procesu promene uniforme, pa je hrvatskoj kompaniji najavljeno da bi još ove godine mogla biti pozvana na konkurs za razvoj nove uniforme.

Ministarstvo odbrane podsetilo je da je strateško opredeljenje tog resora da se prilikom svih nabavki za VS apsulutna prednost da proizvođačima i kompanijama iz Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.