Izvor: B92, 03.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo o izjavi Justina

Beograd -- Ministarstvo za dijasporu kritikovalo izjavu episkopa Justina na sahrani devetoro meštana sela Jabukovac o srpskoj dijaspori.

"Izražavamo žaljenje zbog obraćanja predstavnika SPC na sahrani u Jabukovcu, koje je dodatno prouzrokovalo bol i patnju ožalošćenih rođaka i meštana", navodi ministarstvo i dodaje da takvi istupi u javnosti doprinose nerazumevanju i netoleranciji. Podsetimo, zbog ponašanja episkopa Justina na sahrani, predstavnici MZ Jabukovac su protestovali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kod SPC.

Ministarstvo za dijasporu je u saopštenju izrazilo neslaganje sa slikom koja se, zbog višestrukog ubistva u Jabukovacu, stvara o Srbima u dijaspori navodeći da svaki pojedinac snosi odgovornost za svoje postupke, bilo da se nalazi u dijaspori ili u zemlji.

Predstavnici Mesne zajednice Jabukovac ranije su protestovali zbog, kako su ocenili, neprihvatljivog ponašanja episkopa Justina na sahrani devetoro Jabukovčana koje je u petak uveče ubio Nikola Radosavljević.

"U svom govoru Justin je najmanje imao reči utehe za porodice žrtava, a očigledno je imao potrebu da optuži našu dijasporu da je prihvatila 'tuđe bogove i kulturu'", naveli su meštani Jabukovca u pismu SPC-u.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.