Izvor: TangoSix.rs, 29.Jul.2015, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo nastavlja festival obećanja: Lađevci će biti civilni, imaće redovnog prevozioca i biće profitabilni

U danu u kojem su DCV i Aerodrom „Nikola Tesla“ skromno ali konkretno pomogli niškoj vazdušnoj luci, nekoliko kilometara severnije, mešoviti vojno-civilni aerodrom „Morava“ bio je žrtva još jedne tirade političkih obećanja, u do sada nezabeleženim količinama.
Naime, potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je prilikom iznenadne kontrole kraljevačke građevinske administracije da će „Morava“ >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << imati svetlu, gotovo neverovatnu budućnost.
Ministarka je obećala prve redovne letove sa ovog aerodroma početkom 2016. godine, rekla je da „Morava“ neće dobiti ni dinara lokalnih subvencija, da će biti civilni aerodrom i da će poslovati profitabilno. Ona je naglasila da ne zna ni ko ni gde će redovno leteti sa i do „Morave“ ali je ubeđena da su za razvoj turizma u ovoj regiji potrebni direktni letovi.
Da li će ova nezabeležena količina obećanja u nekoliko vezanih rečenica postati realnost ostaje da se vidi ali brza provera dosadašnjih obećanja ministarske Mihajlović, kada su aerodromi u Srbiji u pitanju, ne ohrabruje.
Naime, pre tačno godinu dana ministarka je izjavila da će „Niš postati stecište low cost avioprevoznika“ pominjući konkretne brojke. Ona je tada obećala da će aerodrom Niš u 2015. godini opsluživati 40.000 a godinu dana kasnije 100.000 putnika.
Direktor niškog aerodroma „Konstantin Veliki“, očigledno bez deljenja ministarkine vizije, juče je objavio medijima da je njegova vazdušna luka uz pomoć Wizz Aira i njegovih linija za Malme i Bazel do sada opslužila 7.000 putnika.
Da nepoverenje u obećanja koja dolaze iz njenog ministarstva nije zlonamerna sarkastična zabava vazduhoplovne struke dokazala je sama ministarka posetom „Moravi“ u februaru ove godine. Tom prilikom su ona i njen pomoćnik za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić dokazali da su ljudi od reči, barem kada je u pitanju formulacija obećanja. Koja, takođe, nisu ispunjena:
– Na vojnom aerodromu Lađevci u ovoj godini počeće da se realizuju i civilni letovi, a preduzeće “Aerodromi Srbije” biće formirano u naredna dva meseca, u martu ili aprilu – najavila je tada gospođa Mihajlović.
Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić rekao je tada da aerodrom “Morava” već može da funkcioniše u C kategoriji, odnosno da mogu da ga koriste avioni tipa Boeing 737, Airbus 319, Airbus 320, odnosno avioni koji imaju izmedju 120 i 180 putničkih mesta.
Poslednja obećanja ministarke Mihajlović data danas:

The post Ministarstvo nastavlja festival obećanja: Lađevci će biti civilni, imaće redovnog prevozioca i biće profitabilni appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.