Ministarstvo kulture: Sloboda govora prioritet

Izvor: Danas, 03.Maj.2016, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo kulture: Sloboda govora prioritet

Beograd - Zaštita i promocija slobode govora kao temeljnog ljudskog prava predstavlja jedan od prioriteta Ministarstva kulture i informisanja i Vlade Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo kulture i informisanja povodom svetskog Dana slobode medija.

Dokaz za to je i početak praktične primene Akcionog plana za poglavlje 23 koje se bavi zaštitom ljudskih sloboda te konkretnim merama za poboljšanje zaštite i sigurnosti novinara. Iako je situacija u medijskoj sferi opterećena >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << ekonomskim problemima i raznim tranzicionim izazovima, to u svakodnevnom radu ne bi smelo da ugrozi poštovanje profesionalnih standarda, novinarskog kodeksa i jačanje regulacije i samoregulacije u sferi javnog informisanja, navodi se u saopštenju. U narednom periodu, Ministarstvo kulture i informisanja će kroz inkluzivan i transparentan proces raditi na novoj Medijskoj strategiji koja će obezbediti preduslove za još potpuniju primenu profesionalnih, društvenih i ustavnih obaveza medija u pogledu informisanja građana i zaštite javnog interesa, navedeno je u saopštenju. Medijska udruženja, nezavisne institucije i novinari ocenili su juče da su u Srbiji ozbiljno ugrožene medijske slobode.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Ministarstvo: Sloboda govora jedan od prioriteta

Izvor: SEEcult.org, 03.Maj.2016

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije saopštilo je, povodom Svetskog dana slobode medija, 3. maja, da zaštita i promocija slobode govora kao temelјnog lјudskog prava predstavlјa jedan od njegovih prioriteta, a najavilo je i rad na novoj Medijskoj strategiji...Ministarstvo je navelo u saopštenju...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.