Ministarstvo: Devojčica iz Niša nije na evidenciji Centra za socijalni rad

Izvor: RTS, 01.Jul.2020, 12:10

Ministarstvo: Devojčica iz Niša nije na evidenciji Centra za socijalni rad

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da nestala trinaestogodišnja devojčica iz Niša, koja je pronađena u okolini Beograda i njena porodica nisu bili na evidenciji niškog Centra za socijalni rad "Sveti Sava".
Ministarstvo je to saopštilo povodom informacije da je Zaštitnik građana po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu informacija iz medija o nestanku trinaestogodišnje devojčice pokrenuo, postupak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad u Nišu. 

"S obzirom na to da je Zaštitnik građana tražio da mu informacije i kopiju kompletne dokumentacije dostavi niški Centar za socijalni rad u roku od 15 dana, napominjemo da Centri za socijalni rad ne vode evidenciju o svim građanima Republike Srbije, te s obzirom na to da pomenuta porodica do sada nije bila na evidenciji Centra za socijalni rad, ova ustanova nije u mogućnosti da dostavi traženo", navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Dodaje se da je Ministarstvo po službenoj dužnosti naložilo Centru za socijalni rad da povodom ovog slučaja sprovede postupak u okviru svoje nadležnosti i da izvesti Ministarstvo uz napomenu da porodica ranije nije bila na evidenciji i da ne postoji dokumentacija.
"Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja aktivno radi na unapređenu položaja dece u Republici Srbiji. Usvajanjem Zakona o pravima deteta i Zaštitniku deteta verujemo da će ova tema biti značajno unapređena, a radi što bržeg pronalaska nestale dece podržavamo usvajanje Amber alerta. Deca su najvažnije što imamo i moramo dati sve od sebe da ih zaštitimo i sačuvamo", rekao je ministar Zoran Đorđević.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.