Izvor: RTS, 26.Feb.2021, 18:40

Ministarka pravde: Formirana komisija koja će ispitati okolnosti saobraćajne nesreće u Loznici

Ministarka pravde Maja Popović razgovarala je u nenajavljenoj poseti Osnovnom sudu u Loznici sa predstavnicima pravosudnih institucija, a nakon saobraćajne nezgode koja je kod dela građana izazvala sumnju u objektivnost rada tužilačke organizacije i suda, saopštilo je ministarstvo.
"Izvestili su me da je formirana komisija koja će ispitati sve okolnosti, kao i da po svim izveštajima nije napravljena nijedna greška, niti je povređen zakon ni u jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smislu", rekla je Maja Popović nakon sastanka.

Dodala je da je sastanak realizovan u veoma kratkom roku imajući u vidu uznemirenje građana zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginula jedna žena.
Kako je navela, Loznicu je posetila zbog priče da postoje okolnosti koje dovode u sumnju objektivnost rada i tužilačke organizacije i suda.
"Želim pokažem da je Vlada Srbije na terenu sa građanima i da smo odlučni u borbi, kao i da ne postoje zaštićenii od bilo kog krivičnog dela, da niko neće biti amnestiran zbog partijske pripadnosti ili fisnijskog stanja", rekla je ministarka pravde koja je razgovarala sa predstavnicima pravosudnih organa iz Loznice, Šapca i Novog Sada.
Na sastanku sa ministarkom, prisustvovali su i tužioci – postupajući Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici, Višeg tužilaštva u Šapcu, kao i apelacioni tužilac iz Novog Sada.
U delegaciji Ministarstva pravde bili su šef Kabineta ministarke pravde Marijana Savić Simić, specijalni savetnik ministra Snežana Radanović, a domaćin je bila predsednica Osnovnog suda Milica Todorović.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarka pravde u Loznici: Ne postoje zaštićeni od bilo kog krivičnog dela

Izvor: N1 televizija, 26.Feb.2021

Ministarka pravde Maja Popović bila je u nenajavljenoj poseti Osnovnom sudu u Loznici, gde je razgovarala sa predstavnicima pravosudnih institucija o saobraćajnoj nesreći, koja je kod dela građana izazvala sumnju u objektivnost rada tužilačke organizacije i suda.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.