Ministarka Crkvi: Abortus je legalan

Izvor: NaDlanu.com, 05.Jun.2013, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka Crkvi: Abortus je legalan

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović je, reagujući na stav SPC da bi trebalo zabraniti abortus, rekla da svako ima pravo na mišljenje, ali da je prekid trudnoće regulisan zakonom.

"Svako, pa i SPC ima, naravno, pravo da po svakom pitanju zauzima stavove. Kada je u pitanju prekid trudnoće, on je kod nas regulisan zakonom, pravilima struke", rekla je Slavica Đukić Dejanović agenciji Beta.Ona je navela da stručna javnost ima mogućnost da pokrene procedure za eventualne >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << izmene zakona ako za to ima elemenata na stručnom planu."U ovom trentku nisu se stekli takvi uslovi", rekla je ministarka.Sabor SPC saopštio je juče da je podržao inicijativu lekara vernika da država zabrani abortus, osim u slučajevima kada se on obavlja iz medicinskih razloga.(Izvor: Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarka zdravlja odgovorila crkvi: Abortus je u Srbiji zakonit

Izvor: S media, 05.Jun.2013

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović, reagujući na stav SPC da bi trebalo zabraniti abortus, rekla da svako ima pravo na mišljenje, ali da je prekid trudnoće regulisan zakonom..."Svako, pa i SPC ima, naravno, pravo da po svakom pitanju zauzima stavove. Kada je u pitanju prekid trudnoće...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.