Ministar kritikuje Lekarsku komoru

Izvor: B92, 02.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar kritikuje Lekarsku komoru

Tomica Milosavljevic

Beograd -- Ministar zdravlja kao nečuveno i neprimereno ocenio reagovanje lekarskih udruženja povodom smrti Anje Grahovac.

Milosavljević je povodom najave da će Lekarska komora Srbije tek sledeće godine raspravljati o smrti Anje Grahovac, preminule posle intervencije na privatnoj klinici, rekao da bi on, da je na mestu direktora te komore, dao sve od sebe da taj predmet što pre bude razmatran.

"Takođe, argumentacija Srpskog lekarskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << društva da nema načina da nešto uradi sem da osudi, je neverovatna", rekao je ministar za Blic. On je ocenio da je neprimereno i reagovanje Etičkog komiteta SLD-a i rekao da njegovi članovi nisu čak ni konstatovali činjenice koje su i "njemu kao lekaru jasne".

"I komisija koju je oformilo udruženje lekara, koje sebe naziva Privatna lekarska komora, iznelo je sve mogućnosti sem one da se pogrešilo. I to je nečuveno", rekao je Milosavljević.

On je kazao da je Ministarstvo zdravlja pokrenulo odgovornost zbog tog slučaja u dva smera, i to krivično-pravnu i sudsko-medicinsku, koja je u toku, a podrazumeva odgovornost zdravstvenih radnika koji su učestvovali u lečenju devojčice.

Druga odgovornost podrazumeva moralnu i etičku, a za to su odgovorna udruženja i komore, dodao je Milosavljević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.