Ministar Obradović sa uspešnim studentima

Izvor: Glas javnosti, 23.Jul.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Obradović sa uspešnim studentima

BEOGRAD - Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović primio je tim studenata Beogradskog univerziteta „Drumska strela", koji su osvojili drugo mesto na jednom od najpoznatijih takmičenja u konstruisanju, izradi i trkama malog trkačkog automobila, i prezentaciji biznis-plana projektovanog automobila.

Obradović je, nakon sastanka sa studentima mašinskog fakulteta, ali i Fakulteta organizacionih nauka i medicinskog fakulteta, rekao da je dobro to što su pokazali da umeju da primene >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << teoriju u praksi, čime su, kako je naveo, pokazali kvalitet obrazovnog sistema Srbije.

On je naveo da njihov projekat nakon takmičenja u Velikoj Britaniji, u Sliverstonu, na kome su sada učestvovali prvi put, prelazi u višu klasu i da bi iduće godine trebalo da konstruišu vozilo koje bi moglo da se takmiči.

"Njihovo učešće na ovom takmičenju pokazalo je sposobnost nauke i privrede u Srbiji, odnosno da imamo proizvode konkurentne i koji mogu biti jedni od najboljih u svetu", istakao je ministar prosvete i nauke.

On je kazao da će do takmičenja sledeće godine Ministarstvo prosvete pomoći studentima u nalaženju sponzora kako bi mogli da postignu još bolje rezultate.

Na takmičenju srpski tim imao je deset članova - Mladen Lisinac, Ranko Stojanović, Srđan Okanović, Miloš Radosavljević, Siniša Lešević, Petar Karličić, Ivan Ivanković, Milan Caran, Davorin Sćepović, i Kristina Davidović.

Jedan od članova tima Ranko Stojanović rekao je da su prezadovoljni postignutim rezultatom, navodeći da su bili bolji od studenata iz renomiranih svetskih univerziteta, kao što su Oksford, Budimpešta i drugi, koji raspolažu većim finansijskim sredstvima.

On je naveo da će sledeće godine učestvovati na takmičenju, da će konkurencija biti znatno veća, pošto je prijavljeno 150 univerziteta iz čitavog sveta.Podsetio je da će sada tim preći u prvu klasu ističući da je cilj da njihovo vozilo postigne što bolji rezultat.

Govoreći o daljim životnim planovima Stojanović je rekao da mu je cilj da ostane u Srbiji i zaposli se u oblasti automobilske industrije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.