Ministar Dulić se protivi izgradnji nuklearki

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 28.Okt.2010, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Dulić se protivi izgradnji nuklearki

BEOGRAD - Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je da je protiv izgradnje nuklearnih elektrana u Srbiji sve dok za tim ne postoji potreba i dok Srbija ne iskoristi prirodne resurse koje ima, a tiču se obnovljivih izvora energije.

- Siguran sam da se to neće dogodi u budućnosti - kazao je Dulić u Skupštini Srbije tokom rasprave o izmenama i dopunama seta zakona iz oblasti zaštite životne sredine.

Dulić je dodao da na taj način želi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da demantuje "sve zlonamerne tvrdnje" koje su iznosili pojedini predstavnici opozicije da je cilj donošenja izmena i dopuna Zakona o upravljanju otpadom da se omogući da Fruška Gora bude nuklearna deponija.

- To je neodgovorno i predstavlja uznemiravanje javnosti - kazao je Dulić.

On je naglasio da je jedini razlog za donošenje izmena akata iz oblasti ekologije potreba da se pojednostave i pojasne procedure u primeni zakona, kao i da se domoće zakonodavstvo prilagodi zakonodavstvu EU, jer je u međuvremenu bilo promena i donošenja novih direktiva u Uniji sa kojima je potrebno uskladiti domaće odredbe.

U republičkom parlamentu u toku je objedinjena načelna rasprava o predlozima izmena i dopuna zakona o hemikalijama, o biocidnim proizvodima, o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu, o zaštiti od buke u životnoj sredini, o zaštiti prirode, o upravljanju otpadom, kao i o Predlogu zakona o meteorološkoj i hidrometeorološkoj delatnosti.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.