Izvor: Blic, 17.Jan.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloševići spakovali kofere

Miloševići spakovali kofere

BEOGRAD - Porodica Slobodna Miloševića trebalo bi uskoro da napusti zvaničnu rezidenciju predsednika SRJ u Užičkoj 15. Građevinski radovi na njihovoj porodičnoj kuću u Tolstojevoj 33 su završeni, a kako 'Blic' nezvanično saznaje, sve stvari porodice Milošević-Marković su već oko Nove godine bile spakovane i spremne za preseljenje.

Od nadležnih nismo uspeli da saznamo kada će do preseljenja doći, ali su nam rekli da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je samo pitanje dana kada će stanari napustiti vilu 'Mir'.

Iako je predsednički mandat Miloševića okončan u oktobru 2001. godine, njegova porodica, sada već više od godinu dana i dalje koristi predsedničku rezidenciju. Privilegiju za svoju porodicu izborio je sam Milošević jer je tokom spektakularnog hapšenja u martu prošle godine, insistirao da dobije garancije od novih vlasti da će njegovoj porodici biti omogućeno da ostane u vili 'Mir' dok ne bude završeno renoviranje kuće u Tolstojevoj. Kako je trenutno stanje ove vile, znaju samo stanari, jer zaposlenima u Saveznoj službi za zajedničke poslove, koja je nadležna za održavanje rezidencijalnih objekta, nije dozvoljen pristup kući. Nakon Miloševićevog useljenja naredbom Živke -Cice Knežević, bivšeg genaralnog sekretra Vlade Srbije, i Gorana Milinovića, šefa kabineta Miloševića, koja i sada prećutno važi, zaposlenima u ovoj službi nije dozvoljen pristup samoj kući već samo mogu da održavaju dvorište. Služba je oformila dve komisije koje će popisati inventar i snimiti u kakvom se stanju kuća nalazi. Nakon toga će valjda biti poznato koliko ima istine u spekulacijama da su tokom Miloševićevog mandata nestale neke vredne stvari.

Vila 'Mir' verovatno neće zadržati svoju sadašnju namenu. Kako 'Blic' saznaje, predlog zvaničnika SRJ, na kome insistira i Muzej Jugoslavije, jeste da se vila pripoji Memorijalnom centru '25. maj'. Jedan od predloga je da se u vilu u Užičkoj 15 ubuduće smeštaju visoki državnici jer u Beogradu, nakon vraćanja Belog dvora Karđorđevićima, ne postoji takav objekat. Francuski predsednik Žak Širak je morao da spava u 'Hajatu'. Dragomir Popov, direktor Savezne direkcije za imovinu, nedavno je izjavio za naš list da bi najbolje bilo neko srednje rešenje.

T. A.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.