Izvor: Blic, 15.Nov.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milošević gradi po propisima

Milošević gradi po propisima

BEOGRAD - Načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove SO Savski venac Vladimir Miković, potpredsednik IO ove beogradske opštine Nikola Saveski i dva inspektora ušli su juče oko 14 časova u objekat u Tolstojevoj 33 i susreli se sa Draganom Krgovićem, opunomoćenim advokatom bevšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića.

Prema rečima Mikovića, nije bilo nikakvih problema pri ulasku u objekat, čija je izgradnja u toku, i svi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << učesnici su bili veoma kooperativni. Kako je za 'Blic' izjavio Miković, ustanovljeno je da postoji dozvola za gradnju objekata u Tolstojevoj ulici izdata pre četiri godine.

- Objekat u osnovi ima 250 kvadratnih metara, a do sada je izgađeno ukupno oko 540 kvadrata. Ostalo je još da se dovrši potkrovlje, površine oko 100 kvadratnih metara. U svakom slučaju, planirano je da taj objekat ima ukupno 600 do 700 kvadrata, a prema propisima, građevina na ovom mestu ne sme da ima više od 800 kvadratnih metara - rekao je Miković. On je dodao da se sve radi u granicama regulacionog plana, ali je rekao da postoje i neznatna odstupanja. Zbog toga je, kaže Miković, izadato rešenje za pribavaljanje građevinske dozvole, što najverovatnije neće biti problem jer objekat odgovara prostornoj celini Topčiderskog brda, Dedinja i Senjaka.

N.Ž.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.