Milioni za pevaljke

Izvor: Glas javnosti, 09.Jun.2009, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milioni za pevaljke

BEOGRAD - Naftna industrija Srbije je proteklih godina davala milione dinara za muzičke manifestacije i spotove iako je, kako tvrde stručnjaci, poslovala sa gubitkom i to prikrivala. Bivše rukovodstvo Naftne industrije Srbije (NIS) 2004. i 2005. godine, dok je na čelu tog preduzeća bio Željko Popović, odobrilo je skoro dva miliona dinara za sponzorstvo Javnom preduzeću Centar „Sava“ tokom muzičkih manifestacija. Redakcija Glasa javnosti došla je u posed dokumenata u kojima se jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << vidi da je NIS 2004. godine sa milion dinara sponzorisao koncert Najdžela Kenedija, kao i koncert Evore Cezarije sa 950.000 dinara. NIS je tokom 2004. godine potrošio i desetine miliona dinara za sponzorstva, koje nisu predviđene finansijskim izveštajem za tu godinu.

Da li je ulaganje opravdano?

Ekonomski stručnjak Branko Pavlović ocenjuje da NIS, iako u javnosti važi za monopolistu, to nije i da ima rezona da se ulaže u reklame.

- Postavlja se pitanje, međutim, opravdanost ovolikih suma koje su uložene i kakvi su efekti svega toga. Takođe, nikako ne bi smelo da se izlazi van okvira finansijskog plana za neku godinu. Potreban je detaljna analiza u tom preduzeću - kaže Pavlović.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dobrotvori

Izvor: Kurir, 09.Jun.2009

BEOGRAD - Bivše rukovodstvo Naftne industrije Srbije (NIS) 2004. i 2005. godine, dok je na čelu tog preduzeća bio Željko Popović, odobrilo je skoro dva miliona dinara za sponzorstvo Javnom preduzeću „Sava centar“ tokom muzičkih manifestacija, saznaje Kurir!

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.