Milanu Vlajčiću priznanje Nebojša Popović

Izvor: RTS, 11.Jan.2019, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanu Vlajčiću priznanje "Nebojša Popović"

U Dvorani Kulturnog centra Beograda novinaru i kritičaru Milanu Vlajčiću uručeno je priznanje "Nebojša Popović".
Vlajčić je, kako je rečeno, nagrađen za višedecenijsko kritičko razmatranje aktuelne filmske problematike i širenje svesti o značaju filmske umetnosti u širokom kulturnom i civilizacijskom kontekstu.

Pozorišne, televizijske, radio i književne kritike objavljivao je u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << našim najpoznatijim listovima i časopisima, od kojih je neke i uređivao.
Bio je urednik kulturne rubrike časopisa Student i Mladost, dnevnog lista Politika, časopisa Vidici, Gledišta i Književni glasnik, kao i stalni filmski kritičar dnevnih novina Politika i Blic.
Bio je član NIN-ovog žirija, ali i žirija filmskih festivala u Kanu, Veneciji, Berlinu, Montrealu, Beču...
Autor je dvanaest objavljenih naslova i dobitnik brojnih prestižnih nagrada.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nagrada Nebojša Popović uručena Milanu Vlajčiću

Izvor: SEEcult.org, 12.Jan.2019, 01:37

Nagrada “Nebojša Popović” za doprinos promociji i kritičkom promišljanju filmske umetnosti i kulture za 2018. godinu svečano je uručena 11. januara filmskom i književnom kritičaru, publicisti i novinaru Milanu Vlajčiću, koji je istakao zasluge Nebojše Popovića (1958-2015) za predstavljanje...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.