Mihajlovićeva položila venac na Srpskom vojničkom groblju

Izvor: RTS, 29.Jan.2018, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva položila venac na Srpskom vojničkom groblju

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović položila je venac na Srpskom vojničkom groblju u Sofiji, ističući da Srbija ne zaboravlja heroje koji su dali svoj život za slobodu.
Zorana Mihajlović je na groblju na kojem počivaju srpski vojnici poginuli ili umrli u zarobljeništvu u Bugarskoj od 1912-1919. godine položila venac na kojem piše "Srbija ne zaboravlja svoje heroje".

"Ne smemo da zaboravimo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na one koji su za slobodu Srbije dali ono najvrednije - svoje žiovote. Srpski grobovi ovde u Sofiji govore o tome koliko se Srbija žrtvovala zbog svoje slobode i slobode cele Evrope i kako je Srbija uvek bila na strani slobode i pravde", rekla je Mihajlović na kraju jednodnevne zvanične posete Bugarskoj.
Ona je istakla da je sećanje na žrtve naših predaka posebno važno i onda kada pokušavaju da zabrane da se govori istina o stradanju srpskog naroda.
"Jedino sredstvo služenja našim precima jeste progres, razvoj i neumorno stremljenje ka budućnosti", rekla je Mihajlovićeva.
Na spomeniku na Srpskom vojničkom groblju uklesano je "Ovde počivaju srpski heroji poginuli 1912. i 1913. i pomrli u ropstvu od 1915 - 1919 godine".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mihajlović položila venac na vojničkom groblju u Sofiji

Izvor: N1 televizija, 29.Jan.2018

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, položila je venac na Srpsko vojničko groblje u Sofiji i poručila da Srbija ne zaboravlja heroje koji su za slobodu dali svoje živote...Mihajlović je, na kraju jednodnevne zvanične posete Bugarskoj, na groblju na kojem počivaju srpski vojnici poginuli...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.