Mihajlović: Učimo decu toleranciji i poštovanju

Izvor: RTS, 16.Nov.2019, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Učimo decu toleranciji i poštovanju

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je povodom obeležavanja Međunarodnog dana tolerancije, 16. novembra, da svi moraju da rade zajedno na stvaranju tolerantnijeg društva.
Zorana Mihajlović je u saopštenju za javnost istakla da je važno da, kada se obeležava Dan tolerancije, da ljudi u Srbiji budu ponosni na svu lepotu različitosti našeg društva, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i da svi zajedno radimo više kako bismo postali još tolerantniji i sa više brige i empatije jedni prema drugima.

Naglasila je da svi imaju ulogu u stvaranju društva jednakih.
"Pored države koja sprovodi zakone, u skladu s demokratskim načelima poštovanja ljudskih prava, važno je da promovisanje čestitih vrednosti na sebe preuzmu svi – od škole i porodice, da učimo decu da poštuju i uvažavaju jedni druge, do medija koji značajno mogu doprineti tolerantnijem društvu, od nasilja oslobođenoj zajednici", rekla je Mihajlovićeva.
Potpredsednica Vlade posebno je ukazala na težak položaj romske nacionalne manjine, ali i žena iz višestruko diskriminisanih i ranjivih grupa.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.