Mihajlović: Potpuno elektronski katastar do kraja 2020.

Izvor: RTS, 01.Nov.2018, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Potpuno elektronski katastar do kraja 2020.

Srbija će do kraja 2020. imati potpuno elektronski katastar, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović na godišnjoj konferenciji Američke privredne komore "Šesto prolazno vreme - otključavanje reformi?".
Zorana Mihajlović je rekla da će glavne reforme narednih godina u resoru njenog ministarstva biti nastavak reforme u železnicama i Putevima Srbije, tako što će im >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << biti smanjene ili potpuno ukinute subvencije.

"U naredne tri godine planiramo da svedemo subvencije za održavanje putne mreže na nulu", najavila je Mihajlovićeva.
Ona je podsetila da je započeta reforma Puteva Srbije i da se sada održavanje putne mreže vrši isključivo na osnovu tendera, a ne po preduzećima, odnosno 'feudima', kako je ranije bio slučaj.
"Očekujemo da bude potpuno drugačije i održavanje i naplata prihoda u Putevima Srbije", naglasila je Mihajlovićeva.
Podsetila je da se, nažalost, prihodi od putarine danas koriste i za održavanje regionalnih puteva, umesto samo za održavanje auto-puteva.
Kada je reč o železnici, Mihajlovićeva tiče da železničko preduzeće "Kargo" ne koristi uopšte subvencije i da je cilj da se i za ostala železnička preduzeća sve više smanje subvencije.
Ona kaže da "Srbija voz" mora još da prima subvencije, ali da bi preduzeća Infastruktura železncie Srbije moglo u narednih tri do pet godina da posluje potpuno samostalno bez subvencija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mihajlović: Železnici i Putevima Srbije biće smanjene ili ukinute subvencije

Izvor: Radio 021, 01.Nov.2018

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović rekla je da će glavne reforme narednih godina u resorima njenog ministarstva biti nastavak reforme u železnicama i Putevima Srbije, tako što će im biti smanjene ili potpuno ukinute subvencije..."U naredne tri godine planiramo da svedemo subvencije za održavanje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.