Mihajlović: Podržavam dijalog o istopolnim brakovima

Izvor: RTS, 11.Nov.2015, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Podržavam dijalog o istopolnim brakovima

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović poručila je da lično nije za istopolne brakove, ali da se zalaže za dijalog o svim pitanjima u društvu i da nije deo onih koji "razvrstavaju" Srbiju.
"Neću i nisam deo onih koji razvrstavaju Srbiju na one koji su 'za' i 'protiv' istopolnih brakova. Ne, ja sam deo onih, uverena sam većinskog broja građana Srbije koji želi da razgovara s onima koji drugačije misle. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Neću da delim Srbiju, želim da razgovoramo o svim temama. Pa, i onima o kojima lično imamo drugačiji stav", napisala je Mihajlovićeva na društvenoj mreži Fejsbuk.

Mihajlovićeva je navela da Vlada Srbije nije ni raspravljala, ni odlučivala o tome da li treba i kako u Srbiji pravno regulisati istopolne brakove, ma ko šta govorio i kako se predstavljao.
"SNS nije ni raspravljala niti smo razgovarali na temu istopolnih brakova! Ma ko šta govorio i kako se ko predstavljao", istakla je ona i podsetila da važeći Ustav Srbije ne poznaje instituciju istopolnih brakova.
Mihajlovićeva je navela da vlada u kojoj je potpredsednik nekoliko godina zaredom podržava i pomaže Paradu ponosa, što je prepoznato i pozitivno ocenjeno i u najnovijem izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije.
"Zato, kao član Vlade, kao neko ko se istinski zalaže za Srbiju u EU, kao predsednik Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost koje brani prava žena jasno kažem da treba da razgovaramo sa svima, ženama i muškarcima, koji smatraju da treba omogućiti istopolne brakove", navela je Mihajlovićeva.
Dodala je da je u svojim ranijim izjavama iznela lični stav, da kao majka, kao neko ko je drugačije vaspitan i kao neko koga brine to što Srbija zbog malog prirodnog priraštaja godišnje izgubi 35.000 stanovnika, nije za istopolne brakove.
"Ali, to nikako ne znači da ne želim o tome da razgovaram sa svima koji drugačije misle. I to sam jasno naglasila. Isti stav sam zastupala i kada su krenuli napadi na predsednika SANU Vladimira Kostića zbog njegovog javno izrečenog stava o Kosovu, s kojim se takođe lično ne slažem. I tada sam branila stav gospodina Kostića da izrazi svoje mišljenje i osudila sve koji su ga tražili njegovu odgovornost. U demokratskoj Srbiji danas svako ima pravo da izrazi svoj stav", navela je Mihajlović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mihajlović: Podržavam dijalog o istopolnim brakovima

Izvor: Studio B, 11.Nov.2015

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović poručila je da lično nije za istopolne brakove, ali da se zalaže za dijalog o svim pitanjima u društvu i da nije deo onih koji "razvrstavaju" Srbiju..."Neću i nisam deo onih koji razvrstavaju Srbiju na one koji su 'za' i 'protiv' istopolnih brakova. Ne, ja...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.