Mihajlović: Ishod promocije transplantacije izostaje

Izvor: Kurir, 10.Jun.2012, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Ishod promocije transplantacije izostaje

U Srbiji, gde samo na transplataciju bubrega čeka više od 700 ljudi, izostaje svest da je taj medicinski proces zakonska obaveza i standard u lečenju pacijenata, izjavila direktorka Uprave za biomedicinu Danica Mihajlović

BEOGRAD - U Srbiji, gde samo na transplataciju bubrega čeka više od 700 ljudi, izostaje svest da je taj medicinski proces zakonska obaveza i standard u lečenju pacijenata, izjavila je direktorka Uprave za biomedicinu Danica Mihajlović.

"Na promociji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << procesa transpalntacije puno je učinjeno, uloženo je mnogo rada i truda i od zaposlenih u Urpavi i pojedinaca u zdravstvenom sistemu, ali ishod nije zadovoljavajći. Svesni smo da je to proces, ali moramo više i snažnije da radimo na tome", kazala je Mihajlović za RTS.

Svi zajedno, mediji, građani, uprava treba da započnu opštu kampanju i kažu da bez organa nije moguće afirmisati davalaštvo, rekla je Mihajlović i ukazala da je transplantacija intervencija na koju pacijenti imaju pravo.

Osnovni problem transplantacije je, kako je navela Mihajlović, nedostatak organa, a ključ je promocija, obraćanje građanima u kome će im se reći zašto je ono važno, zašto se bez njihove dobre volje ne može ništa.

Prema njenim rečima, u kampanjama koje je uprava vodila bilo je problema.

Mijalović je dodala da sa stanovištava zakona, procedura i protokola trgovina i preprodaja organa u Srbiji nije moguća.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Ishod promocije transplantacije izostaje

Izvor: Glas javnosti, 10.Jun.2012

BEOGRAD - U Srbiji, gde samo na transplataciju bubrega čeka više od 700 ljudi, izostaje svest da je taj medicinski proces zakonska obaveza i standard u lečenju pacijenata, izjavila je direktorka Uprave za biomedicinu Danica Mihajlović..."Na promociji procesa transpalntacije puno je učinjeno, uloženo...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.