Mihajlović: Ideje antifašizma i demokratije potrebnije nego ikada

Izvor: BKTV News, 09.Maj.2017, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Ideje antifašizma i demokratije potrebnije nego ikada

"Ideje slobode, antifašizma i ideje demokratije, slobode kretanja i ljudskih prava nikad nisu bile potrebnije nego danas, kada slavimo pobedu nad fašizmom i ujedinjenu Evropu", izjavila je danas potpredsednica Vlada i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Čestitajući građanima Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, Mihajlović je istakla da je Evropski put Srbije najbolji način za očuvanje onih vrednosti koje su Srbiju uvek svrstavale >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na stranu pravde i pobede.

"Srbija se danas seća svih heroja naše zemlje koji su pobedili fašizam, najveće zlo 20. veka, i svih onih koji su svoje živote položili na oltar slobode Srbije kako bismo mi danas živeli u miru", rekla je Mihajlović.

Ona je istakla i da je antifašistička borba jedna od najvećih vrednosti koje Srbija ima.

Prema njenim rečima, to je tekovina koju su nam ostavili naši očevi i dedovi i na nama je da je sačuvamo za našu decu i unuke, posebno u vremenu kada mnogi pokušavaju da izmene tok istorije.

Ministarka u Vladi Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović čestitala je danas građanima Srbije i svim zemljama EU dan Evrope, uz poruku da nas taj dan podseća na vrednost mira.

"Dan Evrope nije slučajno određen kada i Dan pobede - Evropska unija je i nastala kao projekat dugoročnog mira među zemljama u Evropi, koja je vekovima bila razarana u međusobnim ratovima", istakla je Joksimović.

Ona je ukazala da je Evropska unija, kao koncept ekonomskog, političkog, pa delom i bezbednosnog ujedinjenja evropskih zemalja, uspela, i pored svih izazova za poslednjih 60 godina, da održi mir između zemalja članica EU.

"Pa i danas, kada su izazovi čini se još snažniji, mir se kao vrednost ne dovodi u pitanje među članicama Evrospke unije. Otuda je i naša zemlja, koja nažalost nije imala privilegiju da oseti kontinuitet mira u poslednjih 60 godina, i ova Vlada, kao kandidat za članstvo, uz sve poteškoće i ne uvek jednostavne i lake okolnosti pregovora, posebno odlučna da se pridruži tom klubu država i obezbedi bolji život, stabilnije i izvesnije okruženje i mir kao osnovu za svaki napredak i naroda i pojedinaca", zaključila je ministarka Joksimović.

Polaganjem venaca i vojnom vežbom obeležava se Dan pobede

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.