Meteorolozi najavljuju naglo otopljenje na celom Balkanu

Izvor: BKTV News, 14.Dec.2012, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meteorolozi najavljuju naglo otopljenje na celom Balkanu

Nakon izuzetno niskih temperatura, uz snežne padavine, meteorolozi u regionu najavljuju povoljniju vremensku situaciju i očekuju se znatno topliji dani – “debelom minusu” za sada je kraj. Najizraženija razlika u temperaturi zabležena je u Hrvatskoj u Otočcu, gde je juče izmereno minus 20 stepeni, a danas će prema prognozama, biti čak 23 stepena više.
U Srbiji će sutra ujutro biti slabog do umerenog mraza, a tokom dana će biti oblačno, malo toplije, mestimično s kišom, a u višim planinama sa snegom, saopštio je Hidrometeorološki zavod.
U Vojvodini i na istoku ponegde će padati ledena kiša. Najniža temperatura biće od minus devet stepeni do nule, a najviša od minus dva do osam stepeni. Duvaće slab do umeren vetar, a u košavskom području i u planinama povremeno jak.
U Beogradu će biti pretežno oblačno, malo toplije, povremeno s kišom. Najniža temperatura oko nule, a najviša oko pet stepeni. Duvaće umeren, povremeno jak vetar.

Prognoza za nedelju dana

U nedelju će u Srbiji biti oblačno vreme mestimično s kišom, na višim planinama sa snegom. Na istoku je moguća i ledena kiša. Jugoistočni vetar će oslabiti.
U ponedeljak se očekuje umereno oblačno i uglavnom suvo vreme, a u toku noći kiša.
U utorak i sredu biće oblačno, malo hladnije, mestimično s kišom i snegom.
U četvrtak i petak ujutro će biti slabog do umerenog mraza, a tokom dana umereno oblačno i suvo.
U iduću subotu se očekuje toplije vreme s kišom.
Na teritoriji Hrvatske najhladnije je jutros bilo u Požegi, minus šest, a život u prestonici je počeo sa jednim stepenom više.
Hladnoće i sneg narednih dana će smeniti kišno razdoblje, uz temperature koje će uglavnom biti iznad nule – Slavonija će već danas uživati u sunčanom danu.
Putari i dalje upozoravaju na klizave saobraćajnice usled poledice, a iz Karlovca je, kako prenose lokalni mediji, stigla tužna vest da su niske temperature bile kobne za dva labuda…
Situacija je povoljnija i u BiH, gde se očekuje pretežno oblačno vreme. Narednih dana kiša i vetrovito vreme stiže i u ta područja, uz temperature do 10 stepeni.
Ukoliko se izuzme led na ulicama prestonice Crne Gore koji zadaje pravu glavobolju Podgoričanima i, usled lomova, radnicima u Hitnoj pomoći prepunoj pacijenata, ostali vremenski parametri se poboljšavaju, temperatupra polako prelazi u plus…
U Makedoniji je jutros bilo najhladnije u Tetovu, minus 19 stepeni, ali će u celoj zemlji tokom dana doći do otopljavanja – temerature će dostizati i šesti podeljak Celzijusove sakle, dok će se Slovenci “grejati” na najviše osam stepeni.
Izvor: Blic
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.