Izvor: B92, 12.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meštani Dobrosina: Korektni odnosi sa vojskom i policijom

Dobrosin -- Ministar za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić obišao je selo Dobrosin na jugu Srbije gde je, pre dva dana, sa tri granate gađana vojna baza, prenosi dopisnik Radija B92 Radoman Irić.

U ime meštana, sekretar Mesne zajednice Naser Arifi je rekao da im je ovaj slučaj teško pao i da "nisu očekivali da će u medijima biti dat ovoliki publicitet". Ocenjeno je da se njime, nema sumnje, pokušava destabilizovati ovaj region i stanje vratiti na nivo od pre dve godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Meštani su istakli ekonomske i socijalne teme u prvi plan 1.300 stanovnika Dobrosina i po prvi put nisu kritikovali ponašanje vojske i policije. "Ja sam bio ovdje prije dve godine i jedina tema su bile bezbednosne prilike. Oni su tada imali primedbe na ponašanje vojske i policije, danas se moglo čuti da oni razgovaraju uglavnom o socijalnim i ekonomskim temama i vrlo retko spominju bezbednosni aspekt jer se i vojska i policija vrlo korektno ponašaju", rekao je Ljajić.

Ljajić je rekao da se čine ogromni napori da se obezbedi blizu 40 miliona dinara koliko košta asflatiranje 16 km od Bujanovca do centra Dobrosina u kojem je zaposleno samo 10 prosvetnih radnika.

Žitelji Dobrosina požalili su se ministru i da im divlje svinje uništavaju njive, a oni ne smeju da pucaju na njih. Ministar za ljudska i manjinska prava ukazao je da je u poslednje dve godine u jug Srbije uloženo 10 milijardi dinara, što je, prema njegovim rečima, najveće pojedinačno ulaganje u neki region Republike.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.