Izvor: Blic, 14.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesta ima i u autobusima i u avionima

Mesta ima i u autobusima i u avionima

Povratnih autobuskih i avionskih karata za Crnogorsko primorje ima dovoljno, dok je teže doći do voznih karata. Za ostale destinacije, poput Turske, Grčke ili Bugarske, autobuskih linija gotovo da i nema, osim u sklopu aranžmana.

Slobodnih sedišta i ležajeva u vozovima do Bara za ovaj vikend više nema, ostalo je još nekoliko slobodnih mesta u poslovnim vozovima i pokoje mesto za auto-voz. Za one koji su zakasnili, uvode se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dodatni vagoni za koje se karte mogu kupiti na sam dan putovanja. Cena povratne karte u drugom razredu do Bara je 2.440, a u prvom 3.330 dinara, dok ležaj u šestokrevetnoj kabini staje 440, u četvorokrevetnoj 660, trokrevetnoj 875 dinara, dvokrevetnoj 1.310 i u jednokrevetnoj 3.050 dinara.

Za sezonski voz 'Jadran ekspres', koji saobraća do Knina, Splita i Rijeke, rasprodata su sva mesta u spavaćim kolima za ovaj i naredna dva vikenda, a još malo slobodnih mesta ostalo je u kušet-kolima i kupeima. Prodata su i sva mesta u kolima za Burgas u Bugarskoj za 15. jul, a mesta se mogu naći jedino za ostale dane van udarnih termina u sezoni.

U 'Lasti' i na Beogradskoj autobuskoj stanici tvrde da ima dovoljno mesta u autobusima koji idu ka Crnogorskom primorju, kao i da se karte mogu kupiti čak i na dan putovanja.

U 'Jat ervejzu' kažu da je karte za Tivat dovoljno rezervisati i dva-tri dana pre puta, a imaju dovoljno karata i za letove za Atinu i Istanbul. Za ostale turističke destinacije uglavnom iznajmljuju avione turističkim agencijama i tvrde da mogu da zadovolje tražnju tržišta. Povratna karta do Tivta sa taksama staje 11.000 dinara.

Miroslava Cvejić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.