Izvor: B92, 01.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mešihat ogorčen emisijom na RTS-u

Novi Pazar, Beograd -- Mešihat Islamske zajednice Sandžaka ogorčen je jutrošnjom emisijom na Radio-televiziji Srbije.

Mešihat je najavio mogućnost da pozove muslimane da ne plaćaju televizijsku pretplatu. Kako se navodi u saopštenju, jutros je na prvom kanalu RTS-a, u emisiji sa verskom tematikom o Novom Pazaru, izneto niz netačnih verskih i istorijskih podataka.

"Tom prilikom nekompetentna lica govorila su o propisima vere, čime je predstavljena kriva slika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o islamu, a emitovani su i snimci koje je ekipa RTS-a bez saglasnosti Islamske zajednice napravila u verskim objektima i oko njih", navodi se u saopštenju.

Mešihat navodi da je pismo sa protestom upućeno generalnom direktoru RTS-a Aleksandru Tijaniću, ministru vera, Radiodifuznoj agenciji, kao i predsedniku i premijeru Srbije.

Direktor RTS-a Aleksandar Tijanić rekao je agenciji Beta da će Islamskoj zajednici odgovoriti nakon što on i urednici ponovo pogledaju snimak sporne emisiji.

On je rekao da se unapred izvinjava Islamskoj zajednici ako je došlo do greške, jer je RTS uvek imao dobre odnose sa muftijama iz Beograda i Novog Pazara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.