Merkelova hvali Srbiju i Vučića

Izvor: Kurir, 28.Okt.2015, 07:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova hvali Srbiju i Vučića

Ona pokušava da uveri premijere država koje su na izbegličkoj ruti da u svojim zemljama što duže zadrže migrante.

ZAGREB - Nemačka kancelarka Angela Merkel hvalila je Srbiju i njenog premijera Aleksandra Vučića pre dva dana na mini-samitu u Briselu, gde se sastalo vođstvo EU i deset evropskih premijera kako bi našli rešenje za izbegličku krizu, naveo je zagrebački Jutarnji list.

- Merkelova pokušava da uveri premijere država koje su na izbegličkoj ruti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da u svojim zemljama što duže zadrže migrante. Zoran Milanović joj je dao do znanja da će ih zadržati dva dana, što je bio razlog da Merkelova pohvali način na koji se Srbija odnosi prema migrantima. O Hrvatskoj je upadljivo ćutala - naveo je Jutarnji i dodao da „dok je Milanović istrajao u stavu da je uloga Hrvatske da korektno transferira ljude, Vučić je izjavio da je Srbija spremna da se brine o migrantima koliko treba“.

Inače, EU je zatražila je od Srbije da kasarne ustupi izbeglicama koje se tokom zime budu duže zadržale u našoj zemlji, saznaje Kurir.

Svaka tranzitna zemlja treba da zadrži određenu kvotu migranata, a pretpostavlja se da je to za Srbiju 10.000.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.