Izvor: B92, 19.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merdare: Intervencija policije

Merdare -- Policija večeras rasterala veterane koji su blokirali magistralni put kod administrativnog prelaza Srbije i Kosova na Merdaru.

Kako svedoče rezervisti, nekoliko stotina policajaca, pod punom opremom za razbijanje demonstracija, je uklonilo sa puta protestante na obližnju livadu. "Policijska akcija je bila brutalna. Opkolili su nas, zatim su nas štitovima izgurali sa puta. Tom prilikom nekoliko naših saboraca je lakše povređeno", rekao je Branislav Jovanović, član >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << štrajkačkog odbora rezervista.

Rezervisti su se posle policijske intervencije vratili u Kuršumliju i nastavili protest u zgradi opštine.

Oni ističu da ne odustaju od zahteva da im se isplate zaostale ratne dnevnice.

Ratni vojni veterani danas su oko 13 časova blokirali administrativni prelaz Srbije i Kosova na Merdaru u znak protesta što im država, odnosno vojska nije isplatila ratne dnevnice iz 1999. godine kada su kao pripadnici rezervnog vojnog sastava proveli na Kosovu u vreme NATO bombardovanja.

Prethodno su propali pregovori koje su rezervisti vodili sa predstavnicima Vlade Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.