Izvor: B92, 19.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mensa sutra organizuje testiranje

Beograd -- Testiranje bazične inteligencije koje organizuje Udruženje natprosečno inteligentnih osoba biće održano u nedelju, 20. maja.

Pravo na testiranje imaju svi građani koji su napunili 17 godina, a koji u prethodnih godinu dana nisu polagali taj test. Testiranje će se obaviti u prostorijama Udruženja novinara Srbije u Resavskoj 28, u 11.00, 12.00 i 13.00, a u slučaju većeg interesovanja biće obezbeđeni i dodatni termini.

Zaintresovani za testiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogu da podnesu prijavu i danas od 18.00 do 20.00 u prostorijama "Fokusa", u Francuskoj 25 u Beogradu.

Cena testiranja je 1.000 dinara za zaposlene, a 700 dinara za studente, učenike, penzionere i nezaposlene.

Testiranje se obavlja po pravilima i testovima Mense Internacional a dobijeni rezultati su međunarodno priznati.

Rezultati testa biće dostavljeni u koverti na adresu koju odredi kandidat i njihova tajnost je obezbeđena.

Mensa je udruženje natprosečno inteligentnih osoba, a jedini način da se pristupi udruženju je polaganje Mensinog testa inteligencije.

Kandidati čiji rezultati pokažu da je njihov IQ po Katelovoj skali veći od 148 imaju pravo da postanu punopravni članovi udruženja. Taj rezultat može da ostvari samo dva odsto ukupne populacije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.