Menja se slika grada na Savi

Izvor: Politika, 24.Jul.2011, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Menja se slika grada na Savi

Ako bi se ovako investiralo i radilo u naredne tri do četiri godine, ostvario bi se plan o ravnomernom razvoju infrastrukture na celom području opštine, na sva 762 kvadratna kilometra

Sremska Mitrovica – Dobri i blagovremeno pripremljeni infrastrukturni programi izmenili su sliku grada na Savi, ali i svih seoskih sredina na području opštine. U poslednje tri godine Sremska Mitrovica je dobila iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine više od 550 miliona dinara, iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Nacionalnog investicionog fonda oko 80 miliona, a uz sve to uloženo je i vlastitih sredstava gotovo sto miliona u sedamdesetak infrastrukturnih projekata – asfaltiranje ulica sa kompletnom izmenom instalacija struje, vodovoda, telefona, kanalizacije, gradnju kanalizacije u naseljima Laćarak i Mačvanska Mitrovica.

– U gradu je kompletno rekonstruisano 30 ulica. Postavljene su nove instalacije i asfalt, urađene tri kružne raskrsnice, prošireni kolovozi, postavljene nove vodovodne, električne i druge instalacije. To je oko 9,2 kilometra gradskih saobraćajnica i u to je utrošeno oko 250 miliona dinara iz Fonda za kapitalne investicije Vojvodine. Mi smo na vreme pripremili kvalitetne programe, konkurisali i dobili novac, ali i zaposlili lokalnu putnu operativu. Naravno, u svaki od ovih 30 projekata grad je iz budžeta, ili mi u Direkciji iz vlastitih prihoda, uložio oko dvadeset odsto. Trenutno završavamo Zmaj Jovinu ulicu u gradu – objašnjava Bojan Gavrić, direktor Direkcije za izgradnju grada Sremska Mitrovica.

Što se tiče sela, ulaganja u infrastrukturu su veća nego na gradskom području. Sagrađeno je i rekonstruisano 35.700 metara puteva i ulica i uloženo u ovaj posao više od 253 miliona dinara iz Fonda za kapitalne investicije. U izgradnju kanalizacije u Laćarku, selu sa oko 15.000 stanovnika, koja se gradi već tri godine, ove godine je investirano 40 miliona, a u Mačvanskoj Mitrovici, prigradskom naselju, za završne radove na kanalizaciji izdvojeno je deset miliona dinara. Ulaganja u sela su nastavljena, upravo se rekonstruiše asfaltni put prema selima Manđelos i Čalma.

– Ulažemo ravnomerno u svim naseljenim mestima opštine. Plan je da postignemo ujednačen razvoj kompletnog opštinskog područja. Naravno, ne možemo još uvek reći da smo postigli taj cilj, ali, na svakom koraku na području opštine se vide promene. Ako bi se ovako investiralo i radilo u naredne tri do četiri godine, ostvarili bismo plan o ravnomernom razvoju infrastrukture na celom području opštine, na sva 762 kvadratna kilometra – ističe Bojan Gavrić.

Jelenko Slatinac

objavljeno: 25.07.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.