Memorandum o saradnji srpskog i ruskog Instituta za onkologiju

Izvor: RTS, 04.Okt.2019, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Memorandum o saradnji srpskog i ruskog Instituta za onkologiju

Institut za onkologiju i radiologiju Srbije i Nacionalni institut za medicinska istraživanja i radiologiju Ministarstva zdravlja Ruske Federacije potpisali su ugovor o saradnji koji će omogućiti lekarima da razmenjuju iskustva, učestvuju u zajedničkim projektima, rešavaju ozbiljne slučajeve putem konferencijske linije
Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Ruske Federacije u Srbiji, prilikom obilaska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Instituta za onkologiju i radiologiju u Beogradu obećao je podršku toj saradnji.

"Ovaj memorandum pokazuje spremnost Rusije za saradnju u ovoj oblasti, kao svugde u svetu. U Rusiji ova oblast medicine se nalazi pod neposrednom kontrolom predsednika Putina, zatim rukovodstva države i ministarstva zdravlja. Mi u ambasadi ćemo da damo podstrek, podsticaj za saradnju između naših institucija u obalsti onkologije", kaže ambasador Ruske Federacije u Beogradu.
Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić kaže da je cilj pre svega razvoj radio-terapije i radijacione onkologije.
"Moramo imati drugačije uslove, moraju to biti dvokrevetne sobe onako kako je to u celom svetu. Ono na čemu radimo jeste da se napravi jedna nova zgrada gde će postojati radio-terapija, medikalna onkologija", kaže Grujičićeva.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Memorandum o saradnji srpskog i ruskog Instituta za onkologiju

Izvor: RTS, 04.Okt.2019

Institut za onkologiju i radiologiju Srbije i Nacionalni institut za medicinska istraživanja i radiologiju Ministarstva zdravlja Ruske Federacije, potpisali su ugovor o saradnji koji će omogućiti lekarima da istražuju i učestvuju u zajedničkim projektima. Već od sledeće godine rešavaće...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.