Mediji: Krupna promena na javnom servisu! Bujošević odlazi sa čela RTS-a, na njegovo mesto dolazi ovaj čovek?

Izvor: BKTV News, 02.Dec.2017, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Krupna promena na javnom servisu! Bujošević odlazi sa čela RTS-a, na njegovo mesto dolazi ovaj čovek?

Bujke se povlači, a novi direktor Radio-televizije Srbije će stupiti na dužnost već u januaru?!

Nedavno smenjeni direktor Radio Beograda i nekadašnji direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima najverovatnije će od Nove godine biti novi generalni direktor javnog servisa RTS, saznaje „Alo!“.

Mihajlović će, prema medijskim saznanjima, „dirigentsku palicu“ od Dragana Bujoševića, dosadašnjeg direktora RTS-a, preuzeti početkom januara naredne >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << godine. Zanimljivo je i to da je on sada na poziciji pomoćnika generalnog direktora RTS-a.

Meidjska saznanja potvrdio je i izvor iz Upravnog odbora RTS-a, koji kaže da se u toj medijskoj kući o dolasku novog direktora šuška već neko vreme.

"Svi smo čuli da se Bujošević povlači, i to iz zdravstvenih razloga. Odluka o tome ko će biti njegov naslednik nije još doneta, ali činjenica jeste da je Miki Mihajlović najozbiljniji kandidat i da on ima jak lobi koji ga gura. Osim što ima zdravstvene probleme, Bujošević ne može da podnese više velike pritiske sa svih strana i zaista je sam odlučio da se povuče", kaže  izvor.

Sam Bujošević juče nije odgovarao na naše pozive, niti na poruke sa konkretnim pitanjem.

S druge strane, Milivoje Mihajlović bio je iznenađen pitanjem i kratko je prokomentarisao da su to „čiste gluposti“.

FOTO: YoutubePrintscreen/Beogradska hronika Jutarnji program

"To nema veze sa istinom. Niti se Bujošević povlači, niti ja dolazim na to mesto", bilo je sve što nam je Mihajlović rekao.

Podsećanja radi, Upravni odbor Radio-televizije Srbije smenio je na sednici sredinom oktobra sa mesta direktora Radio Beograda Milivoja Mihajlovića.

RTS je objavio na svom sajtu da Mihajlović prelazi na dužnost pomoćnika generalnog direktora RTS-a.

Za Mihajlovićevu smenu glasali su svi prisutni članovi UO RTS-a, dok je jedan bio uzdržan.

Bogata novinarska karijera

Milivoje Mihajlović je novinarsku karijeru započeo u prištinskom dnevnom listu „Jedinstvo“, jednom od dva najuticajnija dnevna lista na Kosmetu u to vreme, odmah po završetku fakulteta. Radio je i kao dopisnik agencije Tanjug sa Kosmeta i Radio-televizije Beograd. Bio je dopisnik „Bi-Bi-Sija“ na srpskom jeziku, a 1998. godine osnovao je Medija centar u Prištini. Godine 1999. se vratio u Beograd, ali je nastavio da radi kao dopisnik sa Kosmeta za Frans pres i APTN sve do februara 2001. godine, kada postaje urednik informativnog programa Televizije „JU Info“. Bio je urednik emisije „Povratak“, koja se emitovala na RTS-u, a bavila se temom povratka prognanih na Kosmet.

FOTO: YoutubePrintscreen/GEM televizija

Skandal zbog Senki

Dragana Bujoševića su nedavno optužili da je pokušao da prisvoji seriju „Senke nad Balkanom“! Frka u vezi sa serijom Dragana Bjelogrlića nastala je zbog uvodne špice, na čijem samom kraju je stajalo da su producenti serije Dragan Bujošević i Dragan Bjelogrlić.

"Dakle, stoji Bujošević, a ne stoji RTS, što bi jedino bilo fer, a i po zakonu, pošto je RTS vlasnik 95 odsto serije, a Bjelogrlić pet odsto. Svima je zasmetalo što se Bujošević na takav način istakao i stavio sebe iznad televizije. Njemu u toj špici nije bilo mesto, ali je, po mišljenju mnogih, on očigledno hteo da ostane u istoriji kao neko ko stoji iza te serije, o kojoj se toliko priča, a koja je realno državna", bunili su se zaposleni na RTS-u.

Takva špica išla je u prve tri epizode, nakon čega je promenjena, odnosno uklonjeno je ime Dragana Bujoševića.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.