Medicinska škola u Novom Pazaru dobija ime po Dževadu i Miroslavu

Izvor: RTS, 13.Mar.2018, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medicinska škola u Novom Pazaru dobija ime po Dževadu i Miroslavu

Gradsko veće Novog Pazara pokrenulo je inicijativu da Medicinska škola ponese ime dva heroja Dževada Ljajića i Miroslava Veselinovića u znak sećanja na tragično nastradale medicinske radnike iz Novog Pazara u helikopterskoj nesreći pre tri godine.
"Grad Novi Pazar ima obavezu da ne zaboravi ove plemenite ljude koji su žrtvovali svoje živote za tuđi život", rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Naveo je da su oni bili heroji Novog Pazara pošto su žrtvovali živote kako bi spasili bolesnu bebu.
Sednica Gradskog veća je počela odavanjem počasti Ljajiću i Veselinoviću.
Davanje imena Medicinskoj školi po dvojici novopazarskih heroja bila je jedina tačka sednice Gradskog veća. Odluku o promeni imena treba da potvrdi Ministarstvo prosvete.
Helikopter se srušio 13. marta 2015. godine pred ponoć u blizini Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu na povratku iz Raške odakle je prevozio životno ugroženu bebu iz Novog Pazara.
U toj nesreći je poginulo sedam ljudi.
Pored Ljajića i Veselinovića, u padu helikoptera su poginuli i pilot major Omer Mehić, pilot kapetan Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Drajić, mehaničar letač Ivan Miladinović i beba iz porodice Ademović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.