Medelje za srpske mirovnjake u Centralnoafričkoj Republici

Izvor: Blic, 07.Maj.2015, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medelje za srpske mirovnjake u Centralnoafričkoj Republici

Komandant vojnih snaga misije UN u Centralnoafričkoj Republici general-major Martin Čomu Tumenta odlikovao je medaljama za službu Ujedinjenim nacijama 68 pripadnika srpskog kontingenta "plavih šlemova", saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Tumenta je istakao da je ponosan što komanduje snagama u kojima se nalaze i pripadnici Vojske Srbije, koji u misiji UN u teškim uslovima, profersionalnim radom daju primer kako se čuva dostojanstvo svoje zemlje i doprinosi ugledu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << UN, prenelo je Ministarstvo odbrane Srbije na svom sajtu.

Vojna svecanost na kojoj su uručene medelje održana je kampu Vojske Srbije u Bangiju.

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojska Srbije od 20. septembra 2014. poceli su sa dva vojna posmatrača i dva štabna oficira da učestvuju u misiji UN u Centralnoafričkoj Republici.

Od 11. decembra 2014. godine, u tu misiju upućeno je još 68 pripadnika srpskog sistema odbrane koji su formirali vojnu bolnicu.

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije angažovani su i u mirovnim misjiama UN u Kongu, Liberiji, Obali Slonovače, Centralnoafričkoj Republici, na Bliskom istoku, u Libanu i na Kipru.

Učestvuju i u multinacionalnim operacijama Evropske unije - u Somaliji i u državi Mali.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.