Maturanti plesali po kiši

Izvor: B92, 18.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maturanti plesali po kiši

Beograd -- Oko 3.000 maturanata je prvi put zaplesalo na beogradskom terazijskom trgu u Maturantskoj paradi.

Maturantima nije smetalo ni da pod kišobranima prošetaju glavnim gradskim ulicama i zaplešu uz kadril iz operete "Slepi miš" Johana Štrausa. Celu manifestaciju pratili su i posmatrači Ginisove knjige rekorda, koji će utvrditi koliko je plesača učestvovalo i da li je oboren rekord.

Uporna kiša nije sprečila beogradske maturante da uz "Molitvu" Marije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Šerifović, zaplešu sa evropom u Maturantskoj paradi. Svoj poslednji školski dan maturanti su proveli plešući i pevajući, ali im je to kako kažu bilo zadovoljstvo.

Maturanti iz celog regiona takmičili su se kako bi oborili Ginisov rekord u kategoriji Najveći simultani ples. A u beogradsku paradu se direktno uključio i slovenački radio, koji je preneo atmosferu maturanata iz zemalja u okruženju. Cilj ove manifestacije jeste da postane tradicionalna i u Srbiji.

"Ovo je najlepši rastanak maturantima uz ples i muziku se povezuju brojni gradovi", kaže zamenica gradonačelnika Radmila Hrustanović.

Pored euforije zbog završetka škole i mature, maturanti se pripremaju i za upis na fakultete. Za razliku od prethodnih godina, sve više postaju aktuelni privatni fakulteti, na kojima jedna godina studija košta i po nekoliko hiljada evra.

Samo neki od najtraženijih fakulteta prošle godine su Stomatološki, Arhitektonski, Geografski, FON i Medicinski fakultet. Poslednje pripreme za prijemne ispite su u toku, jer je do upisa na fakultete ostalo još nešto više od mesec dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.