Matić: Jovanović još bez obećane pomoći za obnovu kuće

Izvor: RTS, 19.Nov.2019, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matić: Jovanović još bez obećane pomoći za obnovu kuće

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić obavestio je predsednicu Vlade Anu Brnabić da novinar portala "Žig info" Milan Jovanović još nije dobio novčanu pomoć od Opštine Grocka za obnovu izgorele kuće i podsetio premijerku da je obećala da će se baviti rešavanjem Jovanovićevog problema.
Veran Matić je za Udruženje novinara Srbije (UNS) rekao da je premijerku zamolio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se pronađe drugi izvor sredstava kako bi se završili neophodni radovi na kući Jovanovića, koja je izgorela u decembru prošle godine.

U opštini Grocka, navodi Matić, ne postoji volja da se sakupi novac da se, kako kaže, ne bi zamerili bivšem predsedniku Opštine Dragoljubu Simonoviću, kojem se sudi pod optužbom da je nalogodavac paljevine kuće Jovanovića.
Nedostatak volje da se nadoknadi naneta šteta bar kada je o imovini reč loša je poruka, smatra Matić, o nekažnjivosti nasilja nad novinarima.
UNS podseća da se Matić u avgustu ove godine sastao sa Jovanovićem i predsednicom Opštine Grocka Živadinkom Avramović koju je, kako se navodi, izvestio da je za potpunu rekonstrukciju kuće Jovanovića potrebno još oko milion dinara.
"Avramović je rekla da bi mogli da pomognu iz budžeta iz kojeg isplaćuju pomoć građanima, kada se dogodi požar i to ne više od 50.000 dinara. Kolega Jovanović je rekao da taj novac daju nekom drugom", istakao je Matić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.