Izvor: RTS, 19.Avg.2022, 14:22

Matematičari Srbije osvojili tri medalje na olimpijadi u Indoneziji

Četvoročlana ekipa Srbije osvojila je dve srebrne i jednu bronzanu medalju na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Indoneziji. Na olimpijadi je učestvovalo 349 takmičara iz 88 zemalja. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je matematičarima na izuzetnom postignutom uspehu.
Na Međunarodnoj informatička olimpijada u Indoneziji od 7. do 15. avgusta, učestvovalo je  349 takmičara iz 88 zemalja.

Jovan Bengin, učenik četvrtog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Mateja Vukelić, trećeg razreda Matematičke gimnazije u Beogradu, osvojili su srebrne medalje, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.
Filip Bojković, učenik drugog razreda Matematičke gimnazije u Beogradu, osvojio je bronzanu medalju.
Četvrti član ekipe bio je Toni Škrijelj, učenik četvrtog razreda Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu.
Rukovodioci ekipe su bili Marko Savić - Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu i Pavle Martinović - Matematički fakultet Univerziteta u Beogradu.
Četvoročlana ekipa Srbije odabrana je na osnovu niza takmičenja ovogodišnjeg ciklusa, u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije. 
Čestitka Vučića Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Jovanu Benginu, Mateji Vukeliću i Filipu Bojkoviću, osvajanje dve srebrne i bronzanu medalju. 
"Vi ste naš ponos, budućnost i najlepše lice Srbije za koje se svakog dana borimo. Država će dati sve od sebe da vam omogući da se usavršavate i u svojoj zemlji ostanete, kako biste na najbolji način doprineli njenom napretku", navodi se u čestitki Vučića. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.